Blog Archive

Poster Ambiga dibakar dikoyakPoster Ambiga dibakar dan dipijak.Poster Ambiga dipijak-dipijak. Lumai beb.

Kira-kira 1,000 penyokong daripada lebih 18 NGO hari ini berhimpun di membantah amalan seks bebas dan anti Gerakan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transeksual (LGBT).

Malah dalam perhimpunan di Kompleks Sukan UPM, Serdang, sekumpulan penyokong mengoyak, memijak dan membakar poster Pengerusi Bersama BERSIH 2.0 Datuk S Ambiga yang didakwa menyokong gerakan tersebut.

Di kesempatan itu juga, mereka juga menyelar Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Majlis Peguam yang didakwa mereka turut menyokong gerakan itu atas nama hak asasi manusia.

Berucap dalam majlis itu, Mursyidul AM NGO TIBAI Zahid Mat Arip berkata perhimpunan mereka sebagai membantah LGBT kerana ia "sangat jijik dan meloyakan" dan tidak mahu negara ditimpa bencana sekiranya amalan itu berleluasa.

"Kalau kita sayangkan kepada negara kita, kita tolak Ambiga dan Anwar Ibrahim."

"Kalau kita nak selamatkan negara kita daripada bencana, kita kena tolak Anwar Ibrahim pada bila-bila masa, khususnya dalam pilihan raya," katanya sambil diiringi dengan laungan "Tolak Anwar, Tolak Ambiga.

Menurutnya perhimpunan tersebut -- yang rata-ratanya disertai oleh mahasiswa dan anak muda -- sebagai menjadi isyarat penolakan kepada Anwar Ibrahim dalam pilihan raya umum ke-13.


AN : Siapa kata anak muda dan mahasiswa menyokong Pembangkang? Mereka lebih bijak tentang siapa yang lebih layak memerintah negara #tibai

No comments:

Post a Comment