Blog Archive

Mat Sabu mahu Bersih 4.0


PAS tidak menolak kemungkinan dan bersedia dengan sebuah lagi perhimpunan besar jika kerajaan enggan melakukan reformasi pilihan raya selepas BERSIH 3.0 pada Sabtu lalu.

"Kita tengok dulu BERSIH 3.0 sama ada kerajaan buat perubahan atau tidak. Jika kerajaan tidak buat perubahan, media tidak bebas, pilihan raya tipu lagi, daftar pemilih tidak bersih, kita akan buat lagi." ulas Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu.

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang pula berkata "Celup dakwat pun belum tentu lagi, dakwat jenis mana kita tidak tahu lagi. Ketua-ketua pengarang yang cuba hendak bebas akan dipecat dan dilantik yang ikut arahan sahaja," 

Beliau menjangkakan hampir sejuta rakyat akan turun jika BERSIH 4.0 diadakan bagi meluahkan rasa tidak puas hati mereka terhadap sistem pilihan raya.

Jelas bahawa PAS tidak menyesali dengan atas apa yang telah terjadi, malah dengan ego dan mendabik dada sudah melaungkan semboyan ingin mengadakan perhimpunan Bersih 4.0. Adakah ini yang diperjuangkan oleh PAS tanpa mengira sensitiviti rakyat yang cintakan keamanan?



20 comments:

  1. Mat Sabu ni memang bodoh, blaja pun tak habis..

    ReplyDelete
  2. AMBIGA PUN RETI MINTAK MAAF. PAS NI BODOH MEMANTUL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMBABIGA mntk maaf cover line je tu tp at leats pndai gak ah mntk maaf x mcm BABUN ni...

      Delete
    2. Puak umngok sayang ambiga? muahahahaha

      Delete
  3. SALAHKAH JIKA RAKYAT INGINKAN PILIHANRAYA YANG ADIL DAN BERSIH????

    JANGAN LAH TAKSUB SANGAT DENGAN PARTI!!!!

    BLOG BERAT SEBELAH!!!!

    ReplyDelete
  4. JIKA TIADA PROVOKASI PASTI IA SEBUAH PERHIMPUNAN YANG AMAN!!!! KERAJAAN MENGARAHKAN POLIS BERTINDAK KEJAM ZALIM KEATAS SEMUA PESERTA BERSIH!!!

    MEREKA LEBIH KEJAM DARI ZIONIS!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang try p sane, tgk israel baik lagi dr polis msia ke, ckp pki akal la bro

      Delete
    2. same bodoh cam MAT SABUN hehehehehehe

      Delete
    3. LEBIH KEJAM DARI ZIONIS???????????????????

      Delete
    4. bodoh celake ni..... woi bangang kau pergi israel la nangke..... celake....

      Delete
  5. Lepas ni beruk ni jd Presiden Pas pulak.

    ReplyDelete
  6. PAS... suka sangat bab-bab demontrasi ne... pasal tak ada benda nak buat time dekat electiion...
    baik guna duit bajet bersih tu ... g tolong rakyat... bukan menyusahkan rakyat ...memalukan rakyat... membodohkan rakyat....

    ReplyDelete
  7. Apa sumbangan YB Mohamad Sabu pada Islam di Malaysia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sumbangan menghuru-harakan negara

      Delete
  8. Aku Sokong sangat BERSIH 4.0.... Yg Dijangkakan akan turun 1 Juta orang.... Hahaha makin banyak Bersih makin cepat PR hilang kuku... yg dijangka turn protes 1 juta... Yang Suara Benci BERSIH pulak tak tahu lah berapa juta org lak.....

    Wait & See....

    ReplyDelete